top of page

Over Littletom

Littletom bv is een glastuinbouwbedrijf van 4,5 hectare. Hier worden maar liefst meer dan 40 verschillende soorten tomaten geteeld, waaronder voornamelijk de Tomberry Pareltomaten.

 

Met een formaat van een halve tot een hele centimeter is het ‘s werelds kleinste tomaat, één tot twee gram zwaar. Het tomaatje heeft niet alleen de grootte van een bes – vandaar de naam – maar is ook nog eens heerlijk zoet. Vanwege het kleine formaat van de Tomberry Pareltomaten zijn deze moeilijk te telen. Ze zijn namelijk zeer kwetsbaar dus worden ze met de grootste zorg geteeld en verwerkt. Momenteel is Littletom bv één van de weinige bedrijven die de Tomberry Pareltomaten op grotere schaal teelt.

 

Theo Duijvestijn, directeur van Littletom bv, is constant op zoek naar nieuwe, originele soorten tomaten die een toevoeging zijn voor de markt en de consument. Hij vindt het een uitdaging om onbekende tomaten geschikt en verkoopbaar te maken voor de markt in samenwerking met andere partijen.

Historie

Het telen van gewassen zit bij Theo Duijvestijn, de oprichter van Littletom, in de genen. Als tiener hielp hij zijn vader al in een glastuinbouwbedrijf ter grootte van 1,5 ha. gevestigd in Poeldijk.  

 

In 1988 werd het bedrijf overgenomen en destijds was hij al bezig met het telen van nieuwe, originele soorten tomaat die een toevoeging zijn voor de markt en de consument. Met veel uitdagingen en vol vertrouwen is gewerkt aan de verschillende tomaten zoals trostomaten, pruimtomaten, coeur de boeuf, san mazzo, tijgertomaten, marmande en daarna de classic serie en daarbij de pareltomaatjes. 

 

In 2010 is het bedrijf uitgebreid met een nieuwe lokatie van 2,8 ha gevestigd op het Wenpad te Poeldijk. De pareltomaatjes zijn momenteel het hoofdproduct van Littletom. Deze pareltomaten worden verkocht onder het merk 'Tomberry'.

 

Littletom is gegroeid naar een succesvol bedrijf dat continue blijft streven naar het leveren van de beste kwaliteit tomaten.

bottom of page